Od ladij do svetovne dediščine v notranjskih gozdovih

Spletno predavanje mag. Špele Koblar Habič.

Veliki Snežnik (1796 m). Foto Špela Koblar Habič.

Zavod Rihtarjeva domačija vas vljudno vabi na brezplačno spletno predavanje mag. Špele Koblar Habič, ki bo v torek, 5. aprila 2022, ob 18. uri. Po prijavi na e-naslov [email protected] vam bomo poslali povezavo.

Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest v zoom predavalnici.

Gozdovi na Snežniku in Javornikih sodijo med najbolj prostrane in ohranjene gozdove v Sloveniji. Mnogi avtorji so beležili njihove zgodbe in zgodovino, ki se razteza od beneških ladij do nedavnega vpisa na seznam svetovne dediščine. Skozi stoletja so z njimi gospodarile mnoge generacije lastnikov in gozdarjev. Gozdovi rastejo, se spreminjajo in dajejo vse, kar pričakujemo od njih in še več.  Prisluhnili bomo izbranim slikam, odtisnjenim v branike najstarejših dreves iz teh gozdov.

Foto Špela Koblar Habič.

Špela Koblar Habič je gozdarka, naravovarstvenica in interpretatorka narave, ki z veseljem deli svoje navdušenje nad lepotami in skrivnostmi narave, še posebej gozdov, kadar koli ima za to priložnost. Naravo fotografira, piše zgodbe, jo predstavlja na učnih poteh in razstavah, na poljudnih predavanjih in naravoslovnih izletih. Zaposlena je na Zavodu za gozdove Slovenije in je ena od ustanovnih članic društva Drobnovratnik, ki ga zadnjih nekaj let tudi vodi.


Prijava na predavanje