Moje potovanje z mamo skozi labirint demence

Vljudno vabljeni na predavanje,

ki bo v petek, 19. januarja 2024, ob 18.uri,

v prostorih Gasilskega doma Knežak, Knežak 177, 6253 Knežak

Moje potovanje z mamo skozi labirint demence

Predavala bo Alenka Veber, univ. dipl. soc. del iz Zavoda Rihtarjeva domačija. Alenka Veber je tenkočutna, odločna, pronicljiva sogovornica, ki svoje preproste, iskrive misli in življenjska dognanja z veseljem deli in tako pomaga k širjenju obzorja razumevanja, čutenja in razmišljanja.

Svoje izkušnje iz življenja z osebo z demenco, podkrepljene z bogatim fotografskim in avdiovizualnim gradivom, podaja na številnih predavanjih širom po Sloveniji.

Demenca je sindrom, skupek simptomov, ki opisuje vsako stanje za katerega je značilno nenormalno ter izrazitejše zmanjšanje kognitivnih funkcij osebe (spomin, mišljenje, načrtovanje, osebnostne lastnosti, orientacija v času in prostoru, razumevanje, računanje, govorno izražanje, učenje in presoja).

Interventne službe se pogosto srečujejo z osebami, ki so se izgubile v času in prostoru ter imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju varnosti in nudenju pomoči. Razumevanje specifičnih potreb in občutljivost oseb z demenco sta ključnega pomena pri izvajanju intervencij.

Izobraževanja o demenci za interventno osebje in tudi širše lokalno okolje so ključnega pomena za ustrezno obravnavo teh situacij.

Vstop prost!