Izposoja električnih gorskih koles

Na sedežu Zavoda Rihtarjeva domačija si lahko izposodite dve električni kolesi in odkrivate Babno Polje z okolico. Dodatne informacije na gsm 041 260 985 (Alenka).

We offer e-bikes to rent, with Bosch motors and Shimano brakes.

CENIK NAJEMA KOLESA

  • Najem za 4 ure – 24 €
  • Najem za 1 dan – 40 €
  • Najem za 3 dni – 100 €
  • Člani Zavoda Rihtarjeva domačija lahko pri najemu kolesa uveljavljajo članski popust.

Cene so v EUR, DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

Cene so informativne in se lahko spreminjajo.

Ob Cerkniškem jezeru. Foto Arhiv Zavod Rihtarjeva domačija

SPLOŠNI POGOJI NAJEMA IZPOSOJENE OPREME

1. V primeru povzročitve škode na opremi, je oseba, ki si je sposodila opremo, dolžna poravnati nastalo škodo v višini  60% cene nove opreme.

2. Oseba, ki si opremo izposodi, prevzema polno odgovornost za opremo.

3. Izposojena oprema ni zavarovana. Nastale poškodbe opreme krije oseba, ki si je opremo izposodila.  V primeru kraje opreme je odgovornost osebe, ki si je opremo izposodila in ta oseba je ob najemu seznanjena, da bo v tem primeru plačala 100% vrednosti opreme.

4. V primeru kraje je oseba, ki si je opremo izposodila, dolžna krajo prijaviti lokalni policijski postaji.

5. Menjava opreme v najemnem obdobju z opremo enake kvalitete in vrednosti je vedno mogoča. Prav tako je mogoča menjava opreme za drugo višje kvalitete z doplačilom razlike v ceni najema. V primeru, da se menja oprema za opremo nižje kvalitete pa vračilo denarja ni možno.

6. Pred najemom se opravi rezervacija sredstev za znesek najema in varščino kolesa, v kolikor ni drugače pisno dogovorjeno z vodstvom podjetja.

7. V primeru zamude, je najemnik dolžan plačati znesek dvakratnega dnevnega najema za vsak dan zamude.

8. V kolikor oprema ni vrnjena najkasneje v 5 dneh po izteku najemnega obdobja, najemodajalec vnovči rezervirana sredstva in bo oprema prijavljena na Policijo kot ukradena.

9. Oprema se lahko vrne pred iztekom najemnega obdobja. Vračilo denarja ni mogoče. Vračilo denarja je možno samo v primeru poškodb, bolezni in sicer ob predložitvi zdravniškega potrdila.

10. Ob prevzemu izposojene opreme je potrebno podpisati izjavo o najemu opreme. S podpisom izjave najemnik sprejme splošne pogoje izposoje opreme.

11. Izjava o najemu je veljavna samo v primeru, ko je opravljena rezervacija sredstev za znesek najema in varščino kolesa in je najemnik predložil veljaven osebni dokument. Najemnik dovoljuje shranjevanje osebnih podatkov izposojevalcu opreme in uporabo le teh za namene statistične obdelave. Izposojevalec pa se obvezuje, da bo prejete podatke hranil in uporabljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Rihtarjeva domačija. Babno Polje. Foto Arhiv Zavoda Rihtarjeva domačija, 2023.