Če hočemo resnično živeti, se moramo ustaviti

Foto: Tetyana Kovyrina. Vir: https://www.pexels.com/search/freedownload/

Zavod Rihtarjeva domačija in Klub zdravljenih alkoholikov Cerknica vas vabi na terapevtski delavnica, ki bo v četrtek, 24. novembra 2022, ob 17. uri na Rihtarjevi domačiji, Babno Polje 67, 1386 Stari trg pri Ložu.

Če hočemo resnično živeti, se moramo ustaviti

Vsebina: Vodilno misel za terapevtsko delavnico je predavateljica Alenka Veber našla v knjigi Rina Ventriglija Odpuščanje – križišče življenjskih poti. Rane in brazgotine, ki jih povzročajo odnosi.

Človek v mrzlici življenja, kljub nauku prispodobe o razbiti in z zlatimi nitkami obnovljeni vazi, poškodovanih  stvari ne zna več popraviti. Hitrica nas sili, da odstranimo, kar nam škoduje. Sodobni človek to počne brez pomislekov in si tega vsaj na zunaj ne jemlje k srcu. Prek procesa disociacije od čustvenih izkušenj pozablja pretekle dogodke. Zato v resnici ne analizira, ampak kot koščki lave pod pepelom kuha jezo in bolečino. Slednji bosta ob posebnem dražljaju prišli na dan kot strašni in vznemirljivi brezčutni prikazni v stari zapuščeni hiši.

Da bi lahko resnično odpustil, mora človek prenehati s hitenjem in se ustaviti. Ta korak je potreben, da bi lahko čutil, razmišljal in analiziral.

Če hočemo resnično živeti, se moramo ustaviti. Ta korak je nujno potreben, če hočemo analizirati, rasti, ne pozabiti slabih dejanj in na koncu narediti korak odpuščanja.