Medgeneracijsko branje – spletno predavanje

Zavod Rihtarjeva domačija vas vljudno vabi na brezplačno spletno predavanje Tilke Jamnik, mag. bibliotekarstva, strokovnjakinje na področju mladinske književnosti in branja, podpredsednice Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS in podpredsednice Slovenske sekcije IBBY in članice Zavoda Rihtarjeva domačija.

Predavanje bo v torek, 15. marca 2022, ob 18. uri prek platforme ZOOM. Na predavanje se lahko prijavite prek [email protected] z besedo branje. Po prijavi vam bomo dan ali dva pred predavanjem poslali povezavo.

Fresco from the Sala di Grande Dipinto, Scene II in the Villa de Misteri (Pompeii). Vir: Wikipeida

Medgeneracijsko branje (katerega del je družinsko branje) je pomembno tako za mlajše kot za starejše bralce, ki berejo iste knjige, se pogovarjajo o njih, na podlagi branja počnejo različne dejavnosti idr. Gre namreč za prenos ljubezni do branja na mlajše generacije, za različna razumevanja istih besedil, za spodbujanje bralne pismenosti tako mlajših kot starejših, in ne nazadnje, za  poglabljanje medosebnih odnosov med generacijami. Navedli bomo nekaj konkretnih primerov medgeneracijskega branja in omenili izkušnje iz projekta MG (motivacijsko gradivo) branja, ki poteka v organizaciji Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS.

Vir: Wikipedia