Celovec, Gospa Sveta in  Vrbsko  jezero

Božični izlet, torek, 26. december 2023

Vir: wikipedia

Zavod Rihtarjeva domačija vas v sodelovanju z AR  TUR, turistična  vodenja  in  organizacija vabi na enodnevni izlet v Celovec, k Gospe Sveti in na Vrbsko jezero.

Vir: wikipedia

Odhod avtobusa iz Babnega Polja 7.30 (okvirno, čas odhoda se lahko spremeni). Nato možnost vstopa Stari trg, Bloška Polica, Cerknica, Unec, Ljubljana in Kranj

V kolikor bodo vozne razmere dovoljevale, potujemo do Celovca preko Ljubelja (v kolikor vozne razmere ne bi dovoljevali se potuje skozi Karavanški predor).

V dopoldanskih urah prihod v Celovec.

Najprej bomo obiskali celovške spomenike, ki nam na svoj način pripovedujejo legende: celovškega zmaja na glavnem trgu, spomenik Mariji Tereziji, možica s sodčkom, kamnitega ribiča … Sprehodili se bomo še do stolnice, ki je posvečena sv. Petru in Pavlu ter v notranjosti bogato okrašena s štukaturami.

Prosti čas za kavico …

V opoldanskih urah se bomo odpeljali do Gospe Svete. Tej cerkvi pravimo tudi mati vseh slovenskem cerkva – ker je najstarejša cerkev, ki je bila zgrajena na slovenskem ozemlju. Znana je tudi po relikvijah svetega Modesta, apostola Karantancev.

Postanek pri Vojvodskem prestolu, koder so ustoličevali Koroške vojvode po obredu ustoličevanja Karantanskih knezov.

Ob južni obali Vrbskega jezera bomo odpotovali do kraja Velden – Vrbe po slovensko.

Vrbi pravijo tudi angelsko mesto … Tu na gladini jezera plava velikanski adventni venec, ki ga osvetljuje okrog 80.000 lučk. 

Večerja v Sloveniji.

ZA POTOVANJE V TUJINO JE OBVEZEN VELJAVNI OSEBNI DOKUMENT.

Gostje naj vzamejo s seboj evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja  oz. kartico svojega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini…

Cena izleta na osebo 55,00 EUR vključuje: turistični avtobus z dodatnim voznikom, turistično vodenje in organizacijo izleta, dobrote iz popotne torbe: (kruhki z zaseko in namazi, rogljiček, voda, kuhano vino in čaj) ter večerjo.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Prijave do zasedenosti prostih mest prek gsm 041 260 985 (Alenka Veber) ali prek e-pošte [email protected]