Kamp Beli Gaber

Kamp Beli Gaber. Foto: https://si.kampbeligaber.com/

Kamp Beli Gaber leži ravno prav oddaljen od vasi Vrh, da imate občutek, da ste nastanjeni sredi gozda. V kampu so vam na voljo v terasah urejeni prostori za postavitev šotorov. Osrednja stavba je kozolec, kjer si lahko privoščite spanje na običajni postelji ali na senu. V pritličju je urejen prostor za druženje z opremljeno letno kuhinjo. Tudi za enega ali dva avtodomarja, željnega odmika od običajnih postajališč, se bo našel prostor.

Kamp Beli Gaber je dosegljiv iz Babnega Polja po stari kolovozni poti prek Babne Police ali prek regionalne ceste Pudob – Babno Polje. V Podgori zavijemo na lokalno cesto proti Babni Polici. Mimo kampa vodi tudi neoznačena pohodna pot Iz Babnega Polja do Goričic.
“Vrh je obcestna vas v klancu južno od Podgore, s katero se domala stika na visoki terasi. Do vasi pridemo po lokalni cesti Podgora – Babna Polica. V vasi stoji podružnična cerkev sv. Tomaža. Ladja je bila v 19. stoletju nadzidana in obokana. V središču vasi je napajališče.
Njivam je skopo odmerjen prostor, travniki okoli vasi so v suhi legi, pašniki se zaraščajo.”
Pogled z Vrha na Loško poljo. V ozadju Loško poljo pozdravljajo Javorniki in Slivnica.

Kontakt Kamp Beli gaber, Mateja Peček s.p., Vrh 23, 1386 Stari trg pri Ložu, gsm 00386 68168 286, e-naslov [email protected]