Literarno jutro

Dvorana Marjance Ručigaj, Ljubljanska 12/f, 1236 Trzin

Alenka Veber

Društvo upokojencev Žerjavčki TRZIN vas v ponedeljek, 12. februarja 2024, ob 10. uri vljudno vabi na literarno jutro Babjepolske iveri in odkruški – miselni izzivi potrebni za prebujenje

Z nami bo Alenka Veber, tenkočutna, odločna, pronicljiva sogovornica, ki svoje preproste, iskrive misli in življenjska dognanja z veseljem deli in tako pomaga k širjenju obzorja razumevanja, čutenja in razmišljanja.

Alenka nam bo predstavila knjigi Kolo sreče. 67 babjepolskih iveri in Sledi. 61 babjepolskih odkruškov. Knjigi vsebujeta duhovne misli, ki so bile predvajane med letoma 2015 in 2021 v oddaji Duhovna misel: Razmislek o temeljnih življenjskih vprašanjih s področja vere, duhovnosti in humanizma na Prvem programu Radia Slovenija. Spregovorila pa bo tudi svojem domačem kraju – Babnem Polju, najhladnejšem naseljenem kraju v Sloveniji.

Po predstavitvi in pogovoru vam bosta knjigi tudi na voljo.

»Branje Alenkinih duhovnih misli bo ustvarilo nove korake, ki nas bodo na poteh vseh nas pomenljivo povezali v skupnost, kjer si bomo delili moč pripadnosti in spomina. Korak za korakom. Zatorej pot pod noge. Alenka je odlična vodnica, in v besedah, ki sledijo, boste odkrili svoje nove korake.« (Vanja Debevec)

Dobimo se v dvorani Marjance Ručigaj, Ljubljanska 12/f, Trzin