Etnobotanični sprehod z Markom Cvetkom

Zavod Rihtarjeva domačija vas v soboto, 25. junija 2022, ob 9. uri vljudno vabi na Etnobotanični sprehod.

Marko Cvetko, univ. dipl. agr. Foto Alenka Veber. Arhiv Zavod Rihtarjeva domačija

Program

  • 8.45 – 9.00 zbiranje na Rihtarjevi domačiji, Babno Polje 67, 1386 Stari trg pri Ložu. Svoja vozila parkirajte na javnem parkirišču nasproti župnijske cerkve sv. Nikolaja.
  • 9.00 predavanje Marka Cvetka Zimzelene rastline
  • 10.00 odhod na nezahteven sprehod do Rihtarjeve gmajne in mimo babnopoljskih gredic (prehodili bomo okrog 4 km po nezahtevnih gozdnih poteh)
  • 13.00 dobrote na Rihtarjevi domačiji iz Notranjske okuševalnice

O predavanju

Med vsem obilnim zelenjem prav težko opazimo rastline, ki so očitno pomembno pravilo ozelenenja spomladi pozabile že pred davnimi časi in se prav nič ne obremenjujejo z njim. To so zimzelene oz. vedno zelene rastline, ki bodo ostale zelene tudi po tem, ko bodo druge rastline že odvrgle liste in se pripravile na zimsko spanje do naslednje pomladi.

V slabi uri bomo spoznali nekaj »vednozelenčkov in zimzelenčkov«, njihove botanične posebnosti in povezavo s človekom. Mogoče boste po predavanju z veseljem pričakali tudi naslednjo zimo in se odpravili na sprehod z očesom na preži po teh kljubovalcih zimskih pravil.

Prireditev bo v vsakem vremenu. Kotizacija za nečlane Zavoda Rihtarjeva domačija je 10,00 EUR, za člane 5,00 EUR. Prijave zbiramo do zasedenosti prostih mest na [email protected]

Po prijavi vam bomo poslali podatke za nakazilo kotizacije. Prireditev sofinancirata Občina loška dolina in Zavod Rihtarjeva domačija.

Priporočilo

Priporočamo obutev in obleko primerno letnemu času ter zaščitna sredstva pred klopi.

Naše delo lahko spremljate na www.rihtarjeva-domacija.si