»Moje potovanje z mamo skozi labirint demence«

Spominčica Zgornjega Posočja Tolmin, Društvo za pomoč pri demenci vas ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve demence vljudno vabi na predavanje Alenke Veber, univ. dipl. soc. del.

V četrtek, 21. septembra 2023, ob 18. uri v prostorih knjižnice Cirila Kosmača Tolmin, Tumov drevored 6, 5220 Tolmin

Alenka Veber je tenkočutna, odločna, pronicljiva sogovornica, ki svoje preproste, iskrive misli in življenjska dognanja z veseljem deli in tako pomaga k širjenju obzorja razumevanja, čutenja in razmišljanja.

Leta 2018 se je po 30. letih življenja in dela v Ljubljani vrnila v  domače Babno Polje in stopila na samostojno podjetniško pot, ki sta jo močno zarezala covid-19 in mamina Alzheimerjeva vaskularna demenca. Od junija 2018 pa do oktobra 2022 je Alenka na Rihtarjevi domačiji živela s svojo bolno mamo. Zaradi napredujoče demence je morala Alenka mamo odpeljati v center starejših, kjer je mama Frančiška 25. marca 2023 umrla.

Zavod Rihtarjeva domačija, ki ga Alenka vodi, je od leta 2019 demenci prijazna točka. Ves čas spremljanja mamine demence je Alenka pisala dnevniške utrinke Iz sveta Alzheimerjeve demence na družbenih omrežjih, svoja razmišljanja pa objavlja tudi v glasilu Spominčica ter se redno udeležuje izobraževanj o demenci.

V februarju 2022 je uspešno zaključila 40-urni program Sprejemati in živeti z demenco v družini, ki ga je organiziralo Središče Rotunda, primorski družbeni center, Koper.

Svoje izkušnje iz življenja z osebo z demenco, podkrepljene z bogatim fotografskim in avdiovizualnim gradivom, podaja na številnih predavanjih širom po Sloveniji.

Alenka je tudi avtorica dveh knjig duhovnih razmišljanj – Kolo sreče. 67 babjepolskih iveri in Sledi. 61 babjepolskih odkruškov, ki bosta po predavanju tudi na voljo.

Vstop na predavanje je prost!