»Malo drugačen pogovor o demenci«.

Mag. Jože Škrlj. Foto zasebni arhiv Jožeta Škrlja

Zavod Rihtarjeva domačija in Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, Enota Maričke Žnidaršič Stari trg vas v četrtek, 19. januarja 2023, ob 18. uri vljudno vabi na srečanje z mag. Jožetom Škrljem

»Malo drugačen pogovor o demenci«.

»Vsako osebo z demenco je treba gledati kot edinstvenega človeka. Neka splošna načela veljajo, drugače pa je treba za vsakega posebej raziskovati, kaj ohranja ‘osebno bit’ in kaj vzdržuje dobro samopodobo in samospoštovanje.« (mag. Škrlj)

Profesor pedagogike mag. Jože Škrlj vodi predavanja in delavnice o ravnanju z osebami z demenco tako za strokovno osebje kot tudi za svojce, prostovoljce in širšo javnost. Posebno pozornost posveča  programom za zaposlene v domovih za starejše in za oskrbovalke na domu – s področja sporazumevanja-razumevanja, ravnanja in dela z osebami z demenco.

Mag. Jože Škrlj že leta zagovarja psihosocialni pogled na demenco, saj edino tak pristop ohranja samospoštovanje osebam z demenco. Največ mu pomeni to, da so z njegovimi delavnicami oz. predavanji zadovoljni ljudje, ki osebam z demenco stojijo ob strani.

Vstop prost!
 
Srečanje in pogovor z mag. Jožetom Škrljem bo v Enoti Maričke Žnidaršič, Cesta Notranjskega odreda 32, 1386 Stari trg pri Ložu