Sprehod za spomin

V nedeljo, 19. septembra 2021, ob 15. uri.

Vir Foto Vir: https://unsplash.com/s/photos/senile-dementium

Zavod Rihtarjeva domačija v nedeljo, 19. septembra 2021 ob 15. uri, vljudno vabi na Sprehod za spomin.

September je svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni, v katerem si Spominčica, Slovensko združenje za pomoč pri demenci, in druge organizacije po svetu aktivno prizadevajo širiti informacije in ozaveščati o demenci. Slogan letošnje mednarodne kampanje meseca septembra je Diagnoza.

Zavod Rihtarjeva domačija se letos kampanji drugič pridružuje s Sprehodom za spomin.
Na Sprehodu za spomin se bomo podali okrog Babnega Polja prek Žleba, Hriba in Vražjega vrtca. Za nezahteven sprehod bomo porabili tri ure. Sprehod bo v vsakem vremenu.

Zbirno mesto: javno parkirišče pred Rihtarjevo domačijo, Babno Polje 67, 1386 Stari trg pri Ložu. Začetek sprehoda ob 15.00 uri. Predviden zaključek ob 18.30.

Dogodek bo potekal v skladu z ukrepi za zajezitev širjenja okužb, ki se prilagajajo glede na epidemiološko situacijo v državi.

Na sprehod se je potrebno prijaviti do petka, 17. septembra 2021 na [email protected], ali na 041 260 985. Pri prijavi navedite ime in priimek, naslov in vaš kontakt. Podatke ne bomo nikomur posredovali, jih pa potrebujemo zaradi zahtev NIJZ.

Priporočamo obutev in obleko primerno za letni čas, zaščitno masko in namensko razkužilo za roke. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Rihtarjeva domačija v Babnem Polju je demenci prijazna točka.

#SprehodzaSpomin, #LetsTalkAboutDementia, #WorldAlzMonth.