O Zlatorogovem zakladu na Notranjskem

Foto Peter Skoberne

Zavod Rihtarjeva domačija vas vljudno vabi na spletno predavanje dr. Petra Skoberneta, v torek, 22. februarja 2022, ob 18. uri.

Peter Skoberne je doktor biologije, naravovarstvenik s širokim vedenjem in znanjem, publicist, predavatelj, fotograf. S področjem varstva narave se je poklicno ukvarjal celo karierno pot, kratko obdobje tudi kot v. d. direktor Triglavskega narodnega parka.

Predavatelj bo začel s povedko o Zlatorogu, ki se zaključi tako, da Zlatorog, razočaran nad človekovim pohlepom, z rogovi razrije vrt pod Triglavom in zapusti naše kraje. A vendar je njegov zaklad še vedno tu, le videti ga je treba. Zgodba pripoveduje, da je treba imeti košček njegovega zlatega roga, pa se nam odpre pogled, da vidimo, kje je zaklad skrit. Z napuhom, ošabnostjo in pohlepom se ne moremo dotakniti roga. Ko vstopimo v kraljestvo Zlatoroga, naravo, je le na prvi pogled razdejano. Ko se umirimo, utihnemo, se v ponižnosti in občudovanju prepustimo, se nas bo morda dotaknil Zlatorogov rog. Pred nami se bodo odstrli zakladi. Tokrat si jih bomo ogledali na Notranjskem.

Prijava na predavanje